Impregneren

Impregneren: als een autowax voor uw dak!
Na het reinigen van het dak heeft u de ideale kans om uw dak te beschermen. Dit kunnen wij doen door het dak te impregneren.
Bij het impregneren van het dak brengen wij een kleurloos impregneer middel aan. Dit materiaal heeft de volgende eigenschappen:

• waterafstotend > hierdoor blijft het dak droog
• kleurloos en glansloos > het dak verandert niet van uiterlijk
• minder aanhechting van vuil > vuil hecht minder snel op het dak

Werkwijze van impregneren

Onder lage druk brengen wij een impregneermiddel aan op de dakpannen.

Na droging is het dak waterafstotend terwijl,vocht onder de dakpannen er in dampvorm altijd nog uit kan.

Dakpannen impregneren is een manier om dakpannen te beschermen.
Aangezien dakpannen continue bloot staan aan de weersinvloeden, raken zij zonder de juiste bescherming binnen de kortste keren poreus en beschadigd.


Waarom dakpannen impregneren?
Dakpannen worden vuil, dit ziet er lelijk uit en hier ontstaan zwarte plekken door. Water blijft op de dakpannen en tussen de aansluiting liggen, dit is een ideale voedingsbron voor algen, mos en schimmels. Door ophoping van mos en algen komen de dakpannen los te zitten. Vocht trekt in het steen of beton, waardoor de dakpannen bevriezen en kunnen barsten. Door UV straling verkleuren en verweren de dakpannen.

Dakpannen aangetast door vuil, mos, algen en schimmel

Door dakpannen te impregneren worden ze beschermd. Ze gaan langer mee, blijven langer mooi en vergen nagenoeg geen onderhoud meer. Het coaten van dakpannen wordt veelal op betonnen dakpannen toegepast. Door het coaten wordt een dunne beschermende laag op het oppervak van de dakpannen aangebracht. Deze toplaag zorgt ervoor dat vocht en vuil wordt geweerd en de hechting van mos en algen wordt voorkomen. Bij het coaten wordt alleen het zichtbare oppervlak van het de dakpannen van een beschermlaag voorzien. De niet zichtbare delen krijgen geen bescherming. Waardoor deze vochtig blijven, beschadigd raken met daklekkage tot gevolg.

Dakpannen impregneren

Het impregneren van dakpannen kan op zowel keramische als betonnen dakpannen worden toegepast. Door het impregneren wordt er een waterdichte en waterafstotende laag op het dakpannen aangebracht. Mos, algen, schimmel en vuil kunnen zich niet meer hechten. Het voordeel van een impregneermiddel is dat deze deels het materiaal intrekt én een topcoat aanbrengt. Een impregneermiddel zorgt ervoor dat het materiaal blijft ademen, zodat er een natuurlijke ventilatie gehandhaafd blijft. Het impregneren van daken heeft als voordeel dat er een betere isolatie ontstaat. Wat uiteindelijk kosten besparend is.